top of page

Het ontstaan van het koor 'De Zingende Zalmvissers' uit Ammerstol

Graag stellen wij ons aan u voor.

De voorgeschiedenis:

In 2005 ontstond spontaan het gelegenheidskoor De Zalmvissers Ammerstol. Een vijftiental mannen die reeds zongen bij verschillende koren in de omgeving, hadden zich op initiatief van Zangvereniging Aurora verenigd en na enkele repetities namen zij deel aan het zogenaamde open podium tijdens Koninginnedag in Ammerstol

Zij werden muzikaal ondersteund door een tweetal dames met hun accordeon.

Het viel m.n. bij een ieder in de smaak zodat er werd besloten hier op vrijwillige basis mee door te gaan en regelmatig te blijven repeteren, om wellicht nog eens op te treden. Inmiddels hebben zij diverse optredens verzorgd.

Vereniging:

Op 1 oktober 2010 werd besloten om vanaf dat moment er een officiële vereniging van te maken. Inmiddels bestaat het koor uit zo’n 27 zangers, en worden muzikaal begeleid door een drietal accordeonisten, een gitarist, een contrabassist en een slagwerker. Dirigent is de Mw Ineke Sleeuwenhoek. Gelijktijdig met de officiële oprichting werd ook de naam aangepast, t.w.: “De Zingende Zalmvissers” Ammerstol. Wij vertolken in hoofdzaak Nederlandstalige vissers- en zeemansliedjes. Inmiddels hebben wij zo’n ruim tachtig

verschillende nummers op ons repertoire. Wij zijn aangesloten bij de Shanty Nederland en staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Wij treden op o.a. tijdens culturele dagen, korenfestivals, maar ook bij diverse andere gelegenheden, zoals bruiloften en partijen, (zorg)instellingen, ouderenbonden, rommelmarkten, braderieën e.d.

bottom of page